Corona Virus Information Updated July 15, 2020

5th JHU Summer School on Materials Growth and Design: Frontiers in Superconductivity

Dates:

Monday, June 15th, 2020 to Friday, June 19th, 2020

Times:

10:30am - 7:30pm (EDT) (Daily)

Lectures:

https://wse.zoom.us/j/96764289267   (Add to your calendar)

Hands On: 

Connection information provided with your group assignment.

Confirmed Presenters:

N. Peter Armitage  Johns Hopkins
Paul Canfield ISU/Ames Labs
Harold Hwang Stanford
Yufan Li Johns Hopkins
Vidya Madhavan UIU
Johnpierre Paglione UMD
Warren Pickett  UC Davis
Lynne Vincent Syracuse 
Weiwei Xie LSU
   

 

5th JHU Summer School on Materials Growth and Design: Frontiers in Superconductivity

Draft Agenda (5/11/2020)

     
Monday, June 15, 2020
     
10:30 am - 10:55 am EDT     Welcome, Organizational Details, and Introductions  PARADIM Staff
11:00 am - 11:55 am     History of Superconductivity Paul Canfield
      Discussion Break (20 min)  
12:15 am - 1:10 pm     Discovery of Nickelate Superconductivity Harold Hwang
      Discussion Break (20 min)
1:30 pm - 2:25 pm     Discovery of New Superconductors    Weiwei Xie
      Lunch Break (35 min)
3:00 pm - 7:30pm     Hands On Experience PARADIM Staff
     
Tuesday, June 16, 2020    
     
10:30 am - 10:55 am EDT     Virtual Facility Tour  PARADIM Staff
11:00 am - 11:55 am     Future of Superconductivity   Paul Canfield
      Discussion Break (20 min)  
12:15 am - 1:10 pm     Lectures on Effective Collaboration (1 of 3)  Lynne C. Vincent
      Discussion Break (20 min)  
1:30 pm - 2:25 pm     Routes to Superconductivity Johnpierre Paglione
      Lunch Break (35 min)
3:00 pm - 7:30pm     Hands On Breakout Groups PARADIM Staff
     
Wednesday, June 17, 2020    
         
10:30 am - 10:55 am EDT     Tips for Writing a PARADIM User Proposal PARADIM Staff
11:00 am - 11:55 am     Lectures on Effective Collaboration (2 of 3) Lynne C. Vincent
      Discussion Break (20 min)
12:15 am - 1:10 pm     Zero Field Half-flux State in beta-PdBi2 Yufan Li
      Discussion Break (20 min)  
1:30 pm - 2:25 pm     Lectures on Effective Collaboration (3 of 3) Lynne C. Vincent
  Lunch Break (35 min)  
3:15 pm - 7:30 pm     Hands On Breakout Groups PARADIM Staff
         
Thursday, June 18, 2020    
         
10:30 am - 11:25 am EDT     THz and Microwave Studies of Superconductivity     N.P. Armitage 
      Discussion Break (20 min)
11:45 pm - 12:40 pm     STM Studies of Superconductivity  Vidya Madhavan
      Discussion Break (20 min)  
1:00 pm - 1:55 pm     Computational Design of Room Temperature Superconductors Warren Pickett 
      Lunch Break (35 min)  
2:45 pm - 7:30 pm     Hands On Breakout Groups PARADIM Staff
     
Friday, June 19, 2020    
         
10:30 am - 11:55 am EDT     Hands On Breakout Groups PARADIM Staff
12:00 pm - 12:55 pm     Frontiers of Superconductivity Tyrel M. McQueen
      Lunch Break (35 min)  
1:30 pm - 3:15 pm     Hands On Breakout Groups PARADIM Staff
3:15 pm - 3:25pm     Prep Break  
3:30 pm - 5:30 pm    

Group Presentations from Hands On Experiments:

Group 1

Group 2

Group 3

Group 4

School Participants
5:30pm - 5:45pm   Wrap-up PARADIM Staff
5:45 pm - 7:30 pm Virtual Consultations PARADIM Staff